Om oss

Magasin 11 är en retroinspirerad inredningsbutik som startades av mig Karin Engströmer år 2000 som fysisk affär på Magasinsgatan 11 i Göteborg. Med en stor förkärlek för kaffe, retro och USA var affärsidén självklar - presenter och inredning man blir glad av. Butiken var en oas att inspireras av och hitta presenter och inredning som likt det glada 50-talet lyser upp i den grå vardagen.

Under de 20 år jag bedrev fysisk butik hade jag även ett kafé (Isomac Coffeehouse 2003-3006, Magasinsgatan 19) Medverkade en säsong i Bingolotto (som "kaffeflicka") Och startade och drev Kafé Bliss Combo på Magasinsgatan 3. (Ja jag gillade Magasinsgatan, bodde då även runt hörnet ;)

Efter att jag sålt Isomac-kafét 2006 blev Magasin 11 även en kaffebar, vi hade en uteservering och ett loft att fika på och arbetade i snygga rosa "Diner"klänningar som vi hade sytt upp hos Emma & Malena av en gammal sömmerska som passande nog hette Elvis. Vi serverade Göteborgs godaste glass (Italiensk såklart, la via lattea), serverade 9 läckra milkshakes, och stans bästa kaffe (om du frågar mig, och ett par andra ;)... Folk åkte långtbortifrån för att ta en fika och shoppa hos oss. Butiken stack ut i mängden och förutom kaffemaskiner, kaffekurser och bönor sålde vi fortfarande unik och rolig inredning med det där lilla extra. 

Men tiderna ändras och det gäller att hänga med. Efter att ha varit mammaledig 2013-2015 hade en stor kaffekedja dykt upp vägg i vägg samtidigt som ehandeln börjar ta fart på allvar. Jag insåg tidigt att ehandeln skulle ta över och att allt jag lärt mig de 20 år jag haft som butikägare inte längre var det som krävdes. De gällde att hänga med. Vi har alltid haft en fin hemsida (från starten år 2000 faktiskt) och började sälja online så tidigt som 2006, efter lite separationsångest bestämdes 2018 att jag behövde lägga allt krut på ehandeln som kom att bli allt mer vår inkomstkälla, medans butiken hade börjat bli en belastning att driva runt. Det tog ett år sedan gav vi med varm hand över vår underbara butikslokal till Frisörerna Tor & Freja och packade ihop till en anpassad lagerlokal på Öckerö.
(Varför pendla till stan när man kan arbeta på en vacker ö?)

Magasin 11 går bättre än någonsin och beslutet var helt rätt. Precis efter vi var igång på lagret kom dessutom Coronaviruset till Sverige och vi var redan helt Coronaanpassade. Även om inte butiken är kvar får du vår fina service och unika sortiment. Behöver du personlig hjälp finns jag Karin är bara ett samtal eller SMS bort, får du abstinens eller vill handla på plats går det bra att hämta på lagret som också är lite av ett showroom (med lite dinermöbler om man till exempel vill provsitta dessa).

Retro betyder - tillbaka.

"Tillbaka till ett hållbart samhälle tycker jag, släng mindre, köp bara sådant du måste och älskar. Var sedan rädd om det";)

Häng gärna med på min resa, att värna om det gamla!"
ButiksKarin


VD, Grundare och inköp:
Karin Engströmer: karin@magasin11.se  

Kundtjänst: Info@magasin11.se
Telefon: 031-134424
Mobil Lagret: 072 321 12 22 


Magasin 11, Långesand 8,
Port 1 475 31 Öckerö. Tel: 031-134424
Org nummer: 556653-7600


Video production by meng johnsson, many thanks!

               Förutom Magasin11.se har vi 
även www.dinermobler.com En sida med dinermöbler för företag!

*Bästa glassen i Göteborg -  i Metro juli 2018

Magasin 11 – Magasinsgatan 11

Egentligen är det här en inrednings- och presentbutik i retrostil som säljer grejer som kunde platsa på en amerikans diner. Den ligger centralt på Magasinsgatan, därav namnet, och har många besökare som inte bara är ute efter att köpa spännande saker utan även kommer dit för glassens skull. Det är ett litet utbud, endast sex stycken smaker som kan variera. De kommer från en italiensk glassproducent i Florens och kallas slowfoodglass vilket innebär, enligt uppgift, att det inte är så mycket luft nedvispad i glassen. När vi testar så är chokladglassen en personlig favorit. Den är tung i smaken och har fin karaktär. Dock ska vi inte glömma den förtjusande vaniljglassen som är väldigt smakrik.

Reportage om oss i Bilsport Classic december 2016

 

 

 

 

Karin i Metro 2009.