✔️Kundtjänst & Butik 031-134424 Vard. 11-16    ✔️Snabba leveranser    ✔️Frakt från 29:-   ✔️Fri frakt över 1000:-   ✔️Öppet köp 30 dagar   

Om oss

Magasin 11 är en retroinspirerad inredningsbutik som startades av Karin Engströmer år 2000 då 24 år gammal. Med en stor förkärlek för kaffe, retro och USA var affärsidén självklar - presenter och inredning man blir glad av. Butiken var tänkt att vara en oas att komma till och inspireras av och hitta presenter och inredning som likt det glada 50-talet lyser upp i den grå vardagen, och så blev det... i 20 år!

Även om butiken varit en självklar del av Magasinsgatan, självklart på nummer "11" i Göteborg, väljer vi nu att avveckla den under 2019 för att kunna fokusera mer på vår ehandel utveckla vår grundidé, samt ha tid att finna de där produkterna med det lilla extra igen.

Magasin 11 är i grund och botten en retrobutik för att vi värnar om det gamla och stil, design och inredning som skall gå i generationer. Vi gör därför ett aktivt val att i eget varumärke ta in plåtlampor i retrostil för vägg och bord. Samt hushållsartiklar i trä gjorda i Sverige av kolmårdens fängelseanstalt stämplat med "Made in Jail". Träartiklarna kanske inte fungerar i så många generationer men de gör ändå en mindre miljöpåverkan än all plast och silikon vi möts med idag.

Vårt nya lager är beläget på Öckerö och vi kommer även att fota produkter i hemmiljö för att skapa en inspirerande plats att finna det du söker till just ditt hem eller som present till dina vänner! 

"Jag kan bara tala för mig själv men inredning på rätt plats ger mig glädje och en lust att städa, fixa, laga mat och mysa med mina vänner. Allt oftare ser jag mig vilja ha redskap och köksinredning som påminner om den min mormor Maj-Britt brukade ha. Järnpannor, träslevar, glasskålar med mera.
Retro betyder - tillbaka. Tillbaka till ett hållbart samhälle tycker jag, släng mindre, köp bara sådant du måste och älskar. Var sedan rädd om det" ;)

Häng gärna med på min resa, att värna om det gamla!"
Hälsningar Karin


Kundtjänst, ägare och inköp:
Karin Engströmer karin@magasin11.se  

   

 

Magasin 11, Magasinsgatan 11, 411 18 Göteborg. Tel: 031-134424
Org nummer: 556653-7600
VD Karin Engströmer 0707-902936

Öppettider i butiken på Magasinsgatan 11 i Göteborg

Måndag – fredag: 11-18
Lördag: 11-16


Video production by meng johnsson, many thanks!

               Förutom Magasin11.se har vi 
även www.dinermobler.com En sida med dinermöbler för företag!

*Bästa glassen i Göteborg -  i Metro juli 2018

Magasin 11 – Magasinsgatan 11

Egentligen är det här en inrednings- och presentbutik i retrostil som säljer grejer som kunde platsa på en amerikans diner. Den ligger centralt på Magasinsgatan, därav namnet, och har många besökare som inte bara är ute efter att köpa spännande saker utan även kommer dit för glassens skull. Det är ett litet utbud, endast sex stycken smaker som kan variera. De kommer från en italiensk glassproducent i Florens och kallas slowfoodglass vilket innebär, enligt uppgift, att det inte är så mycket luft nedvispad i glassen. När vi testar så är chokladglassen en personlig favorit. Den är tung i smaken och har fin karaktär. Dock ska vi inte glömma den förtjusande vaniljglassen som är väldigt smakrik.

Reportage om oss i Bilsport Classic december 2016

 

 

 

 

Karin i Metro 2009.