Inredning man blir glad av!

  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 39 kr
  • Snabba leveranser

Om oss

Retro betyder - tillbaka.

Ägare och inköp
Karin Engströmer
[email protected]                                                   

Kundtjänst: [email protected]
Telefon: 031-134424
Mobil Showroom: 076-0192957

Magasin 11
Långesand 8,
Port 1
475 31 Öckerö
Tel: 031-134424
Org n: 556653-7600

Magasin 11 är en retroinspirerad inredningsbutik som startades av mig Karin Engströmer år 2000 som fysisk affär på Magasinsgatan 11 i Göteborg. Med en stor förkärlek för kaffe, retro och USA var affärsidén självklar - presenter och inredning man blir glad av. Butiken var en oas att inspireras av och hitta presenter och inredning som likt det glada 50-talet lyser upp i den grå vardagen.

Under de 19 år jag bedrev fysisk butik hade jag även ett Kafé - Isomac Coffeehouse, år 2003-3006 som låg på Magasinsgatan 19. Medverkade en säsong i Bingolotto som "kaffeflicka", och startade upp Kafé Bliss Combo på Magasinsgatan 3. Man kan säga att jag hade många järn i elden på Magasinsgatan, med 2 kaféer och en butik även om kaféerna inte var samtidigt. Jag hade kaffekurser och svängde ihop cappuccinos i TV.

Jag med Bert Karlsson på bingolotto hösten 2003.

På bilden ser du mig och mina tjejer som slet hårt för att skapa en mysig stämning samtidigt som vi swishade ihop kaffe, mikshake och glass. Som mest var vi 7 st anställda. 


Jag sålde kafét  år 2006 men gjorde istället om Magasin 11 med espressobar med uteservering och ett loft att fika på. Vi arbetade i snygga rosa "Diner"klänningar som vi hade sytt upp hos Emma & Malena av en gammal sömmerska som passande nog hette Elvis. Vi serverade Göteborgs godaste glass, Italiensk såklart "La via lattea" från Florens, serverade 9 läckra milkshakes (och stans bästa kaffe om du frågar mig (och ett par andra ;)...

Nu hängde folk på utsidan med espressokoppar, köpte bönor och presenter och butiken var precis så som jag ville, kul! Folk åkte långväga för att ta en fika och shoppa hos oss, vi stack ut i mängden och förutom kaffemaskiner, kaffekurser och bönor sålde vi fortfarande unik och rolig inredning med det där lilla extra. 

Som du ser på bilden var inte bara varorna kul, även vi hade kul!

Tiderna ändras och efter att ha varit föräldraledig 2,5 år hade en stor kaffekedja dykt upp vägg i vägg med butiken. Samtidigt börjar webben ta fart på allvar. Jag insåg att näthandeln bara skulle fortsätta växa, kräva mer tid och att driva butik inte skulle vara samma som de varit de senaste 20 åren. Vi har alltid haft en fin hemsida (från starten år 2000 faktiskt) och började sälja online så tidigt som 2009. Efter lite separationsångest bestämdes 2018 att vi behövde lägga allt krut på näthandeln som redan kommit att bli vår största inkomstkälla, medans butiken minskade och hade börjat bli en belastning att driva runt.

Det tog faktiskt ett år att bli av med hyreskontraktet trots vår attraktiva adress på Magasinsgatan i Göteborg då många butiker avvecklades eller gick i konkurs samtidigt under denna period. Men hösten 2019 blev det klart och jag gav med varm hand över vår underbara butikslokal till Frisörerna Tor & Freja och packade äntligen ihop till en anpassad lagerlokal på Öckerö.

På bilderna ser du mig och min kollega Jenny som arbetade hos mig länge, till exempel under min föräldraledighet. Hon kom senare tillbaka till Magasin 11 de sista månaderna på Magasinsgatan vilket rundade av vår period på Magasinsgatan på ett fint sätt. Jenny drev också länge vår blogg och Instagramkonto innan hon sadlade om och blev egenföretagare.

Magasin 11 går nu bättre än någonsin och beslutet var helt rätt. Precis efter vi var igång på lagret kom Coronaviruset till Sverige och vi var redan helt Coronaanpassade. Även om inte butiken är kvar får du vår personliga service och unika sortiment online.

Får du abstinens eller vill handla på plats går det bra att shoppa eller hämta din order på lagret som också är lite av ett showroom med lite dinermöbler om man vill provsitta dessa. Kontakta oss före du kommer så att någon finns på plats, lagret har inga oficiella öppettider även om vi brukar packa kl 9-15 vardagar.

För varje år hittar vi bättre och roligare varor tack vare att just du besöker och handlar hos Magasin 11! ;) Nytt och spännande hösten 2020 är då vi storsatsar på Amerikanska kylskåp och köksapparater som ugnar, fläktar med mera i retrostil. Vi har mycket glas, plåt och hållbart och försöker undvika slit och släng varor eller sådant du kan hitta i de flesta inredningsbutiker.

Vi säljer inte för att leva, vi lever för att sälja sådant som du behöver, men som också gör dig glad att titta på! 
Vi ses & hörs & tack för att du läst min historia, nedan kommer lite nostalgiska bilder från starten!

Karin vid 1a personalfesten som kom att bli en årlig tradition, ;) 

Bilderna är tagna på en av våra underbara personalfester, både fest och bilder blev så lyckade alla var med och planerade dessa. Vår redan då roliga hemsida fick en personlig toutch och jag hade inga problem att få personalen med på bild. Vi hade proffisionella sminköser och frisörer som hjälpte oss bli fina från Salong Coozy i Göteborg. Ett år var till och med Jenny´s hund Dallas med som fick vara kaffemodell han också!

    

 

Denna sista bild på mig skulle vi kassera, "synd att jag ser helt galen ut" var min kommentar på den! Det har varit den mest använda bilden som även prytt mina visitkort (på den tiden vi hade fysiska visitkort ;) & visst ser jag lite galen ut ;) 

 

 

Nedan ser du lite bilder på mitt Kafé som hette "Isomac Coffee house" och låg vid Quomodo på Magasinsgatan 19, stilrent elegant och inte alls likt Magasin 11. Bland annat serverade vi en populär frukostbuffé som serverades varje dag på en svart flygel. Vi sålde nu galet många espressomaskiner från märket Isomac (som första officiella återförsäljaren i Sverige) och jag blev då tillfrågad att medverka i Bingolotto som "kaffeflicka". Det gick så bra att det blev en hel säsong och inte ett program...     

Första hemsidan år 2000 gjord av Kriss på Design Republic, Foto: Andy Vanecek

Hemsida 1 a Magasin 11

Någonstans 2003 börjar vi sälja italienska espressomaskiner och hemsidan blir faktiskt rätt så besökt även om man fortfarnade inte kan handla på den. Istället läser folk på på "nätet" ringer och beställer över telefon.

Hemsida 2006 ca

Efter kafét sålts 2006 satsar jag allt krut på kaffebar/kurser och vi är på Volvo och andra företag och håller föredrag i kaffehantverket. Vi har 11% rabatt på bönorna till våra stamkunder och säljer väldigt mycket kaffe helt enkelt!

Hemsidan under 2013 då den utvecklades att vara en riktigt fin och då modern webshop (men superomodern nu ha ha) Nu tar jag mammaledigt i 2,5 år vilket naturligtvis drabbar företaget. Redan då behövde företaget full fokus på kommande nya trender i e-handel, det jag tappar byggs upp igen 2015 då jag är tillbaka, fem år senare är företaget ren e-handel...

Tack för mig och för att du besöker mitt företag, tack vare dig har Magasinsgatan haft en härlig butik i 20 år som nu finns kvar Online tacksam jag förstod att jag skulle lämna magasinsgatan och butiken i tid (många är dem som gått omkull eller kämpar med höga hyror och sedan Coronapandemin på det.. Medan Magasin 11 är 100% Coronaanpassad!
...
Jag fortsätter satsa med ett starkt roligt och fristk företag och är så tacksam över alla underbara stamkunder som följt mig genom åren...

Ni är bäst. 

MAGASIN 11 from Magasin 11 on Vimeo. Video production by meng johnsson, many thanks!


Vi ses! Karin  👋

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen