Industriell & Retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & Retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb Kundtjänst

Belysning i Industriell & Retro Stil

Vi säljer belysning retrostil & belysning i industriell stil för alla rum. Hos oss är det viktigt med tidlös inredning som håller i längden, lampor i hållbara material & med tidlös design.

Läs mer
Stäng
Filtrera:

Färg

Storlek

Belysningen är viktig

En snygg och bra lampa på rätt plats är både bekvämt och snyggt. Man brukar säga att man behöver 6-9 ljuskällor per rum. Så är du som oss & gillar att inreda med belysning är du fullt normal. Har man ett litet rum är det bra med luftiga lampor i tyg eller till exempel rotting. Har du ett stort matbord eller maffig köksö kan du använda tunga material som råmässing, stål eller mattstål. Vad du gillar vet bara du, men hos oss hittar du retrolampor och belysning i industriell stil. Vi försöker ta in lamptillverkare som gör hållbara produkter, i naturmaterial som glas, bambu, rotting, stål och mässing så dina lampor från oss skall hålla länge.

Takkontakt DCL eller gammal modell

Det har kommit en ny EU-standard för takkontakter, DCL som installeras i alla nybyggen och renoveringar. Därför bestämdes att takkontakt inte längre skulle ingå i några takarmaturer i Sverige. På Magasin 11 säljer vi både den gamla och den nya DCL kontakten i jordat och ojordat! Kontrollera vad du behöver när du beställer din nya taklampa så att du får en komplett leverans och kan hänga upp din nya lampa!

Ljusslingor för uteplatsen

Vi älskar att inreda platser att ladda sina batterier på! Det kan var en myshörnna i ditt vardagsrum om vintrarna med en snygg läslampa, en paviljong eller ett orangeri om somrarna med ljusslingor i taket. Att placera väl valda ljusslingor runt din favoritplats gör det mysigt att hänga med fest och vänner när tillfälle ges. Under respektvie kategori finner du mer info om de ljusslingor vi har för utomhus.

Här hittar du industriell belysning

Vi älskar amerikansk "more is more"stil på inredningen och belysningen är inget undantag. Att inreda belysning med industriell restaurangstil som lampor i råa material som järn, mässing, och glas ger ett industriell känsla som vi gillar. Förutom att industriell belysning är väldigt snyggt så är materialen tidlösa och hållbara. De kommer vara lika fina om 20 år som de är idag. 

Neonskyltar i retrostil

För dig som älskar amerikansk dinerstil har vi ett brett sortiment neonskyltar som passar perfekt i varje retrohem. Neonskyltarna kommer i en ställning som gör att de enkelt kan fästas på väggen eller ställas på en bänk eller byrå. Neonskyltarna finns många olika storlekar & flera läckra retromodeller och levereras fraktfritt från Nederländerna.

Stort utbud belysning & armaturer hos Magasin11.se

Hos oss på Magasin 11 hittar du ett brett utbud av olika modeller av retrolampor, industriell belysning, ljuskällor och andra el-tillbehör. Många lampor och delar av våra ljuskällor kommer från PR Home som är en av de bästa lamptillverkarna du hittar på marknaden. Deras ledlampor är dimmbara och finns klara, opal (vita som passar bäst i lampor med sjärm då de sprider luset finast) men det finns också med tonat glas i champagne eller smoke. Med rätt ljuskällor kan du förbättra din inredning & myskänsla på ett vackert sätt.

Färgtemperatur på ljuskällor till min belysning

Att inreda med belysning innebär också att du behöver välja ljusstyrka och armatur. För ljuskällor uttrycks färgtemperaturen i Kelvin (K), vilket har att göra med lom det är varmvitt eller kallt vitt ljus. Ju högre antal Kelvin, ju "kallare" eller "svalare" är ljuset och det är vanligtvis vit nyans. Ju lägre Kelvin, desto "varmare" och mer gulaktigt blir ljuset. Man brukar säga att ljuskällor med varmt vitt ljus har 2200-3300 K (kelvin) & kalla ljuskällor har 3300-5500 K. Välj den typen av ljussken som passar bäst i din inredning. Vi föreslår att du väljer en färgtemperatur i hela ditt hem istället för att blanda. Vi har en mängd belysning att välja mellan i många olika färgtemperaturer. 

Ljusstyrka på ljuskällor

Man kan säga slarvidgt att om man har en ledljuskälla som har 4000 lm (lumen) motsvarar detta 40w, alltså att man tar bort 2 nollor. Detta är inte 100% rätt men ger ändå en känsla för hur mycket din lampa lyser på ett ungefär.

Brett sortiment taklampor

Se vårt stora sortiment taklampor i industriell & retro stil. Välj mellan taklampor i återvunna material, taklampor i rämässing eller taklampor i naturmaterial som hampa, rotting eller bambu. Att välja en taklampa kan förändra hela stämningen på ett rum. Inspireras av vårt breda sortiment taklampor och belysning i retrostil för att hitta den perfekta belysningen hos dig!

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen