Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Ljuskällor

Ljuskällor med diod och plexipglastub ger känslan av den traditionella glödtråden och ger ett fint varmt sken. Med denna teknik blir dessa ljuskällor mycket prisvärda.

Läs mer
Stäng

Färgtemperatur på ljuskällor

För ljuskällor uttrycks färgtemperaturen i Kelvin (K), vilket har att göra med ljusets effekt, om det är varmvitt eller kallt vitt ljus. Ju högre antal Kelvin, ju "kallare" eller "svalare" är ljuset och det är vanligtvis vit nyans. Ju lägre Kelvin, desto "varmare" och mer gulaktigt är ljuset. Man brukar säga att ljuskällor med varmt vitt ljus har 2200-3300 K (kelvin) & kalla ljuskällor har 3300-5500 K. Detta kan hjälpa dig att välja den typen av ljussken som passar bäst i din inredning. Vi föreslår att du väljer en färgtemperatur i hela ditt hem och till exempel ha upp till 3300 K varmt ljus istället för att blanda det med över 3300 kelvin & över det som är kall vit ljuskälla. Vi har en mängd belysning att välja mellan i många olika färgtemperaturer. 


Ljusstyrka på ljuskällor

Man kan säga slarvidgt att om man har en ledljuskälla som har 4000 lm (lumen) motsvarar detta 40w, alltså att man tar bort 2 nollor. Detta är inte 100% rätt men ger ändå en känsla för hur mycket din lampa lyser på ett ungefär.
 

Stort utbud

Hos oss på Magasin 11 hittar du ett brett utbud av olika modeller av ljuskällor och el-tillbehör. Våra ljuskällor kommer mestadels från PR Home som är en av de bästa lamptillverkarna du hittar på marknaden. Deras ledlampor är dimmbara och finns klara, opal (vita som passar bäst i lampor med sjärm då de sprider luset finast) men det finns också med tonat glas i champagne eller smoke. Med rätt ljuskällor kan du förbättra din inredning & myskänsla på ett vackert sätt.
 

Ljuskällor av hög kvalitét

Hållbarheten på led-lamporna från Pr Home ligger upp emot 25 000 timmar. Tidigare glödtrådslamporna låg på 6-7000 timmar som mest vilket gör att du får mycket mer för pengarna när du köper en led-lampa jämfört med en glödtrådslampa.
 

Vilken ljuskälla skall jag välja?

Kika först & främst på vilket mått du föredrar på din ljuskälla samt mått på ledlampans fattning om det är E14 (den smalare) eller E27 (den bredare). Hur ser dina andra ljuskällor ut i samma rum? Skall ljuskällan fungera som mysbelysning eller fungera som läslampa? Har de ett kallt eller varmt ljus? Kanske bättre att ta en lägre lumen som det skall vara åt det varmare hållet. Matcha & planera ditt ljus för bästa resultat & tveka inte att höra av dig om du undrar över något.

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen