Industriell & Retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & Retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb Kundtjänst

Mason Jars Ball

Mason jar Ball från 1858, Pennsylvania är den första, äldsta och mest välkända Mason jar varumärket i världen för att konservera, förvara och vakuumförpacka mat.

Läs mer
Stäng

Vem uppfann Mason Jar?

John Landis Mason uppfann Mason Jar i november 1858 efter misslyckade tidigare försök, Mason var då bara 26 är gammal. År 1884 började Ball Corporation tillverka glasburkar för hushållskonserver, produkten som etablerade Ball som ett känt namn och licensierade Masons design. Orginalet Ball kommer från Pennsylania i USA & Ball Mason jars är ett av de mest kända namnen inom hemkonservering. I början av 1900-talet fanns det hundratals märken av Mason-burkar, men bara ett fåtal klarade tidens tand. Idag vet livsmedelstillverkare, krögare och hushållskonserverare fördelarna med att konservera mat. Men för 160 år sedan var inte riktigt medvetna om de potentiella farorna med utgången mat eller otillräckligt förseglade grönsaker. Även om halvdåliga metoder för konservering,bidrog till att förlänga livslängden på människors mat, var det inte förrän John Landis Mason uppfann sin lufttäta uppfinning, The Mason jar, som konsten att konservera mat fulländades. 

Varför är Ball Mason jars på populära?

Det finns få vardagsföremål som är mer ikoniska än Ball Mason-burken. I USA kan de jämföras med minnesvärda produkter genom tiderna som Polaroidkameran, Converse sneakers, Schweiziska arméknivar, Levisjeans, Coca Cola glasflaskan, med flera. Kanske är det den tidlösa logotypen eller den lätta balansen mellan elegans och användbarhet som har säkrat Balls framgång under det senaste århundradet.  "Mason jar"-relaterade sökningar har nått "breakout-status" i Google Trender vilket betyder att söktermen har ökat med mer än 5 000%.


Vad är Mason Jars Ball?

Mason Jars ball är populära glas med tvådelade vakuumpackande lock som är populära för sina många användningsområden. Mason jarsen används för allt från dricksglas, men kan också transformeras via sina smarta lock till till exempel tvålpumpar, juicers, cocktailshakers, oljelampor, ljusstakar. Mason Jarsen används också flitigt för att att konservera, förvara eller fermetera mat då Mason jars vakuumförseglas och kan användas som matbehållare. 
 

Vad är skillnaden på fermetering och konservering?

Det kan ju inte undgått någon att det blivit populärt att konservera och fermetera mat. Kanske är detta en effekt av Corona? Kanske är det för att man vill göra mindre mijöpåverkan! Konservering av livsmedel används för att förlänga produktens hållbarhet, genom att göra så att förstörelseprocesserna går långsammare och därmed behålla livsmedlets kvalitét. Fermentering -jäsning, är en anaerob nedbrytning av kolhydrater. Det bildas organiska syror, mjölksyra & ättiksyra, etanol och koldioxid. 

Varför handla Mason jars hos Magasin11.se?

Hos Magasin 11 hittar du prisdealer som till exempel vid köp av 12 st (eller ett lock) erhåller du 10% rabatt på flera av våra Ball Mason Jars. Vi har alltid ett stort lager och ett brett sortiment tillbehör Mason Jars. Vi levererar snabbt tryggt och säkert med Postnord & DHL.
 

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen