Industriell & Retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & Retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb Kundtjänst

Tiki Bar

Tiki från början är Mai Tai och Pina Colada style cocktails, serverade med frukter och blommor i rejäla glas, i skålar eller i keramikkärl som liknar totempålar. Många tänker på en Tiki-bar i bambu, olika träslag, färgglada ljuslyktor, fisknät, totemmasker och andrat från Södra Stilla Havet. Eller bartenders i hawaiiskjortor som serverar tropiska drinkar med stora leenden på läpparna. Nuförtiden spelar man ofta reggae eller old school hip hop på Tikibarer men på 50-talet växte till och med en särskild tropisk musikstil fram som kallades Exotica. Tiki är alltså inte bara en drinkfamilj utan ett popkulturellt fenomen som vissa ansåg vara rent smaklöst medan andra tyckte det var en liten flykt till paradiset. (Vi är av den senare åsikten.) 

Vad man än anser om Tiki är det givet att det är en varm kultur som kopplar bort vardagsstressen från medvetandet när man kliver in i den. Sådant gillar vi. Inredning man blir glad av. Lets have som fun! Tikistyle!

Läs mer
Stäng
Filtrera:

Färg

Storlek

Genre

En man som kallade sig Donn the Beachcomber (egentligen Ernest Raymond Beaumont Gantt) från Texas öhoppar under 20-talet i Polynesien och i Karibien då det rådde spritförbud i USA. Donn tyckte det var en god idé att smuggla sprit (eller bootlegging som det kallades) samt hade en illegar bar som på denna tiden kallades Speak Easy, ett "hemligt tillhåll". Dessa Speak Easys var barer som man inte pratade om som trotsade spritförbudet och upprätthöll illegala verksamheter med alkoholförsäljning. 

År 1933 var förbudstiden över & Donn öppnade sin första legala bar i Hollywood som han namngav Don’s Beachcomber. Den blev väldigt populär och kändisar som Charlie Chaplin och Marlene Dietrich hängde i det lilla Tiki-paradiset där artificiellt regn droppade på taket. Allt för att få att gästerna att lockas att stanna kvar på en runda till. Tillsammans med sin fru öppnade Donn flera Beachcombers och ändrade sitt namn till Donn Beach. Beach & hans fru separerar senare varpå hon får rättigheterna till kedjan och namnet Beachcomber i Förenta Staterna varpå Donn beger sig till Hawaii & öppnar en Don’s Beachcomber då Hawaii ännu inte var en delstat i USA. 

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen