Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Julgransdekorationer

Hos oss hittar du julgransdekorationer som sticker ut och gör din jul magiskt vacker. Vi handplockar julgransdekorationer är i retrostil eller i gammaldags stil som håller länge.

Läs mer
Stäng
Filtrera:

Färg

Inspiration till varför man dekorerar julgranen

Julen är tidlös och charmerande i alla dess former, precis som Magasin11. Att klä och dekorera julgranen är en speciell och mysig känsla för barn men även för vuxna. På Magasin 11 hittar du något för dig som gillar allt mellan klassisk och mysiga dekorationer till mer tokiga och annorlunda julgransdekorationer. I år med nyheter som tomtar i retrostil, jul möss, ballerinor och julgransdekorationer i flera former och färger! Tolka julen precis som du vill och pynta och dekorera din julgran med oss på Magasin 11. Så fram med pepparkaksburken, häll upp en glögg och hitta dina julgransfavoriter för att skapa din personliga dekoration till årets julgran. God Jul!

Historinen om varför det började med julgransdekorationer

Julgranens uppkomst skall ha skett i Tyskland under 1400- och 1500-talen då man började ta in träd i huset och dekorera dem i hemmen. Dåtidens julgran kläddes då med ätbara dekorationer som äpplen, karamellstänger, choklad och pepparkakor som hängdes upp i fina band. Detta för barnens skull för att när julen skulle dansas ut fick man äta upp de godsaker man pyntat julgranen med. Det var också vanligt att man gjorde egna rosor i form av färgat papper, hängde kottar och fjädrar i olika former och färger i julgranen. Många av dessa dekorationer kan vi än i dag se är tidlösa och återfinns i många människors jul hem, likvärdiga julgransdekorationer finns även på Magasin 11 . 

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen