Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Tomtar

Vad vore julen utan massor av tomtar som smyckar så gott som alla hörn i juletider? Mjuka eller hårda tomtar, smaken är som baken! Variera tomtarna i olika storlekar och material.

Läs mer
Stäng

Tomtar i retrostil

Oavsett om du en person som bara absolut älskar tomtar och vill täcka varenda liten yta i ditt julhem eller kanske bara ha en tomte välplacerad på det perfekta stället i din julpyntning så finns det massor av söta, roliga, tokiga och olika modeller att välja mellan. I år är våra favorittomtar inspirerade i gammaldags och retrostil som vi tycker så mycket om.  Man kan aldrig ha för många tomtar tycker vi på Magasin 11!


Lite information om tomten & dess historia

Vet du varför den svenska tomten säger ” Ho ho ho”? Historien sägs ha uppkommit på 1600-talet från de engelsktalande länderna. Shakespeare skrev en pjäs på midsommarafton som idag kallas ” En midsommarnattsdröm” om en figur vid namn Puck som skall ha haft ett speciellt skratt som lät ”ho ho ho”. Därifrån verkar det som att det skett en sammanblandning mellan Puck och den moderna tomten och därmed fått sitt traditionella skratt och uttryck. Om du någonsin befinner dig i Kanada och ska skicka ett kort till jultomten så har det kanadensiska postverket gett tomten ett eget postnummer! Hur bra?! Postnumret till tomten är h0h0h0 och önskelistan kommer garanterat snabbare fram!

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen