Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Espressobönor 1 kg

Brett sortiment handplockade espressobönor från över 20 års erfarenhet av espressohantverket. Espressobönorna säljes i hela bönor / kg samt med mängdrabatt om du köper 2 kg eller mer.

Läs mer
Stäng

Varför är det så viktigt att välja rätt espressoböna

Espressobönor är en av de viktigaste parametrararna för att göra en god espresso på din espressomaskin. Om espressokaffet inte håller rätt kvalitét eller är tillräckligt färskt, det spelar ingen roll vad du har för espressomaskin eller hur duktig du är. Espressobönor med olika blandning robusta & arabica (som är de vanligaste kaffebönorna) smakar olika och vissa espressobönor passar bättre för dig som vill ha en kraftig espresso medans vissa espressobönor passar bättre för dig som vill dricka en svagare caffe latte med mjölk. Så unna dig rätt böna & njut av din kaffestund, det är du värd!

Varför välja espressobönor från Magasin11.se

Magasin 11 började som kaffebutik år 2000 då Karin som ägde butiken i smyg längtade efter att ha ett kafé. Det blev senare också en espressobar med miljshakes & lite lättare mat, samt försäljning av espressobönorna som vi serverade i kaffebaren. Vi har sålt många olika blandningar espresso och fasat ut dem vi tröttnat på medans vi behållt de espressobönor som blivit populärast. Vi har lärt oss vilka espressobönor som passar bra med mjölk och vilka espressobönor som är perfekt som espresso. Hos oss hittar du espressoblandningar som ger en fin crema och kryddig smak utan att vara för syrligt. Du hittar espressokaffe som passar perfekt till mjölkbaserade kaffedrinkar som caffe latte och cappuccino men funkar också i vanlig kaffebryggare för dig som gillar ditt kaffe lite extra starkt och kryddigt. Vi har ett stort urval espressoblandningar från flera rosterier i Italien men också ekologiska espressobönor från Sverige. Kaffet har lång hållbarighet om du förvarar det tillslutet och gärna mörkt.

Vad skall jag tänka på när jag väljer espressokaffe

Vi har valt ut de bönor i vårt espressosortiment som vi gillar bäst och som har flest stamkunder. Passalacqua Mehari har varit vår absolut populäraste espressoböna genom tiderna med sin fylliga chokladiga kraftiga espresso som dessutom även går utmärkt för mjölkbaserade kaffen. Förutom Mewharibönan & kusinen Cremador eller Haren, också från Passalacqua så brukar vi rekommendera Espressobönorna från Mauro de Luxe. Dessa är likt Mehari väldigt chokladigt kaffe med en härlig rund eftersmak. Denna är lite rundare än Passalacqua Mehari men är ändå en kraftfull espressoböna, Kusinen Mauro Premium har mer Robusta i sig och denna espressoböna passar perfekt i en helautomatisk espressomaskin som brygger lite snabbare än manuella maskiner. Med sin Robusta och mörka rostning blir denna perfekt både med mjölk och som ren espresso.

Vill du ha lite rundare kaffe brukar vi tipsa om La Tazza D´oro från Sicilien, detta kaffe kommer att smaka helt olika om du brygger din espresso lite kortare eller längre, men blir aldrig besk eller bitter. Smaka dig fram och testa gärna vilka typer av bönor som du gillar. Svenska rosteriet Bergstrands har två olika espressobönor som vi uppskattar, svenska espressobönor brukar tappa smak fortare än de italienska, drick upp dem snabbt är lösningen på detta problem. Bergstrands har den godaste ekologiska espressobönan enligt oss då ekologiskt kaffe lätt blir fjösigt och med en en liten hö-ig smak. Men detta problemet får du inte alls med Bergstrands ekologiska kaffe eller med deras FTO- Fair trade organic espressokaffe. Det är supergott!

Hur skall jag förvara espressokaffet?

Vi rekomenderar att du förvarar ditt kaffe svalt & mörkt. Mal det inte i förväg eller "förbered" din espresso utan espressokaffet skall malas precis före du brygger ditt espressokaffe. Då skall även espressomaskinen vara på & varm. Du skall inte hälla över dina espressobönor i en burk utan vill du förvara espressobönorna i en annan burk, lyft då ned hela espressopåsen den. Detta för att inte lufta bönorna i onödan. Har du malt espressokaffet, ja då är detta ännu viktigare. 

Kul historia om Magasin 11 som kaffebutik

När vi sålde som mest espressokaffe runt 2003-2009 hade vi "månadens kaffeböna" i vår kaffebar som vi hade då på Magasinsgatan 11. Vi som arbetade hade personalfest varje år och fick då stå modeller för våra klisteretiketter som vi satte på våra espressobönor, på dessa etiketter skulle vi illustrera med miner & gester om kaffet var starkt eller kryddigt. Det är på så sätt vi kom ihåg hur de olika espressobönorna från hela världen smakat och vilka som vi gillar bäst! Du kan ju tänka dig hur kul vi hade då vi smakade på kaffet för att sedan försöka illustrera det på bild. Min favorit då (som då hade mig på etiketten) var Mauro de lux, Passalacqua Mehari & La tazza D´oro, FM bar, vilka som är mina favoriter nu? Samma såklart! Minns fortfarande hur jag försökte "vara" Kryddig, och "stark". Väldigt kul hade vi!
 

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen