Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Mason Jar Ball

Mason jar Ball från 1858, Pennsylvania är den första, äldsta och mest välkända Mason jar varumärket i världen. De är populära idag för sina många användningsområden. Köp fler & Få mängdrabatt!

Läs mer
Stäng

Mason Jar uppfanns 1858 av John Landis Mason

John Landis Mason uppfann Mason Jar i november 1858 bara 26 är gammal, efter många tidigare försök. Ball Corporation började år 1884 tillverka glasburkar för hushållskonserver som etablerade Ball som ett känt namn och licensierade Masons design. Ball Mason Jar kommer från Pennsylania i USA & är ett av de mest kända namnen inom hemkonservering. Idag är de många glasen med sina många anvädningsområden populära bland livsmedelstillverkare, krögare och hushållskonserverare bland annat för att konservera mat. Även om  metoder mer eller mindre bra fanns tidigare för konservering, bidrog dessa Mason jars till att förlänga livslängden på människors mat när John Landis Mason uppfann sin lufttäta uppfinning, The Mason jar. 

Otroligt populära Ball Mason jars

Det finns få vardagsföremål som är mer ikoniska än Ball Masonburken. I Sverige slod de först igenom som dricksglas på hak men ocksåå på trendiga restauranger. Under Pandemin märkte vi dock att även Svenskarna hade upptäckt fördelearn med dessa lufttäta glas och lock. Kanske är det den snygga logotypen eller den lätta balansen mellan snyggt och användbart klimatsmart som har säkrat Balls framgång den senaste tiden. Mason jar relaterade sökningar har nått "breakout-status" i Google Trender vilket betyder att söktermen har ökat med mer än 5 000%.

Vad är Mason Jars Ball

Mason Jars ball är populära glas med vakuumpackande tvådelade lock som är populära för sina otroligt många användningsområden. De används för allt från dricksglas, men kan också transformeras via sina smarta lock till till exempel tvålpumpar, juicers, cocktailshakers, oljelampor, ljusstakar med mycket mera, det finns otaliga videklipp på youtube om smarta tricks med just Ball mason jars. Mason Jarsen används också flitigt för att att konservera, förvara eller fermetera mat då Mason jars vakuumförseglas och kan användas som matbehållare. 

Skillnaden på fermetering och konservering

Det har blivit otroligt populärt att konservera och fermetera mat, kanske som en effekt av pandemin. Kanske är det för att man vill göra mindre mijövtryck! Konservering av livsmedel används för att förlänga produktens hållbarhet, genom att göra så att förstörelseprocesserna går långsammare och därmed behålla livsmedlets kvalitet. Fermentering -är en jäsning, är en anaerob nedbrytning av kolhydrater. Det bildas organiska syror, mjölksyra & ättiksyra, etanol och koldioxid. 

Mason jars hos Magasin11.se

Hos Magasin 11 hittar Mason jars med prisdealer som till exempel vid köp av 12 st (eller ett lock) erhåller du 10% rabatt på flera av våra Ball Mason Jars. Vi har alltid ett stort lager och ett brett sortiment tillbehör för att transformera ditt mason jar. Vi levererar snabbt tryggt och säkert med Postnord & DHL.

    Populära Val

    Produkten har blivit tillagd i varukorgen