Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Hinza väskor

Köp en användbar, snygg och praktisk Hinzaväska hos oss! Vi har mång snygga färger och i olika storlekar så just du kan välja den du vill ha!

Läs mer
Stäng
Filtrera:

Färg

Storlek

Hinza väskan, en svensk klassiker

Hinzaväskan är en svensk klassiker som producerades på 1950- och 1960-talet av plast- och kemikoncernen Perstorp AB. Väskan hette då "Shoppingbag 329" och ritades av Curt Christoperson som var anställd på Perstorp AB. Men tiderna ändras & produktionen av väskan upphörde när matbutiker började dela ut gratis plastpåsar att packa maten i. Idag drivs bolaget ionza av Karin Bachstätter, som är barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med de praktiska plastväskorna, tillsammans med sina föräldrar 2006. Då de tog upp produktionen av väskorna under namnet Hinza 2006.
 

Köp din Hinzaväska online!

Vi säljer Hinzaväskan "Green Plastic" innehåller så kallad grön polyetenplast där sockerrör använts som råmaterial istället för olja. Hinzaväskorna tillverkas i Hillerstorp i Småland med omtanke om kvalitet, miljö och arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning enligt ISO-9001 och ISO-14001. Genom närheten till fabriken har Hinza kontroll över material och produktion samtidigt & transporterna blir korta.

Det vi älskar med Hinzaväskan är att de arbetar klimatsmart, är helt tidlösa och det faktum att Hinzaväskan tillverkades första gången redan på mitten av 1950-talet av Perstorp AB. Vissa känner säkert igen väskan som "Perstorpskassen".

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen