Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

Industriell & retro inredning | För ett tidlöst hem

  • Faktura 30 dagar
  • Betala enkelt med SWISH
  •  Snabb kundtjänst

Påskfjädrar

Vi har flera sorters fjädrar till påskriset. Pudervippa kommer från fluffet längst in på fjädern, sedan har vi fjäder blomma som är en vacker blomformad fjäder & trådad vippa som alla är vackra påskfjädrar.

Läs mer
Stäng
Filtrera:

Färg

Påskfjädrar och fina fjäderblommor i påskriset

Vi har ett par olika sorters påskfjädrar i sortimentet 2024. En vacker påskfjäder heter pudervippa som säljes i 12 pack och är fjädrar kommer från det fluffigaste längst in på fjädern vilket gör dem lite till en "pudervippa", superfin påskfjäder att fästa på lite granris. Eller varför inte dekorera påsken med fina fjäderblommor i påskriset. En fjäderblomma är en påskfjäder i form av en vacker blomma med ståltråd fastsatt på sig så de är klara att dekorera påskris eller något annat med. Man kan även använda fjäderblomman att dekorera ett paket med om du vill ha en exklusivare "gå bort gåva" eller om du har en dekoration av något slag som kan bli fin med en vacker blomma i fjäder på. Våra fina fjäderblommor i olika färger har fått ett par nya färger för 2023 & en annan nyhet för i är påskfjädern tråd vippa som är som en liten pudervippa men minus fluffet som pudervippa har. Alla fjädrarna är vackra att mixa tillsammans eller om du väljer påskfjädrar i två olika färger att mixa med som mullvad & gammelrosa, vilket blir jättevackert i påskriset.

Vad kommer våra påskfjädrar från

Alla våra fjädrar kommer från slaktavfall och är fjädrar som annars skulle kasseras. De tvättas & färgas och återanvänds i form av dekorationsfjädrar, påskfjädrar eller dekorationsfåglar. Påskfjädrarna kommer på en ståltråd på så de enkelt kan placeras på lite granris eller varsom som du vill "puffa" till lite. Så istället för att kassera fjädrarna efter slakt så återanvänds dessa för inredning och påskfjädrar.


Varför har man påskfjädrar


Att påsken har med Kristi lidande på korset att göra vet man ju om. Men hur färggranna fjädrar letat sig in i firandet är lite svårare att klura ut. Etnologen Nils-Arvid Bringéus menar att de färggranna fjädrarna hör ihop med det traditionella påskriset. Risningen skulle påminna om Jesu lidande till en början och skedde mestadels på långfredagen. Enligt teorin så ville man helt enkelt ge riset lyster & färg. Eftersom det inte fanns utslagna blommor och blad så pass tidigt på året så använde man färggrant pynt. Till exempel fjädrar. Pynta ditt hem med vackra fjäderblommor påsken igenom, en sådan liten påskdekoration sätter guldkant på hemmet och ljusar upp i ditt hem.

Var kan man ha påskfjädrar

Det absolut finaste enligt oss är att ta in lite björkgrenar eller granris & fästa påskfjädrarna på, påskriset kallas ibland fastlagsris eller om du tar en liten trädgren blir det också fint till påskpynt och sätt i en glasvas eller urna av något slag. Det är också snyggt att ta en kvist med lite knoppar som slår ut inomhus när tiden är den rätta. Man kan också fästa lite fjädrar i inredningen. Kanske har du en lampa med en kedja, eller en blomma att ha vackra påskfjädrar i.

Hållbart med påskfjädrar

Påskfjädrarna kan användas i flera år, lägg dem i en påse & förvara tillsammans med dina andra påskdekorationer. Du behöver bara byta ut påskriset och hur du inreder med dina påskfjädrar, så du måste inte köpa nya varje år. Var rädd om dem så håller påskfjädrarna länge.

Populära Val

Produkten har blivit tillagd i varukorgen